TÖLTŐGARAT

Ásványok, cementek, gabonafélék és lisztek kezelésére

Specifikáció

 

A Vortex® töltőgaratok gyors és egyenletes anyagáramot biztosítanak az ömlesztett szárazanyagok nyitott és/vagy zárt edényzetekbe, úgy mint: kamionba, vasúti vagonba, tartályos járművekbe és hajókba történő töltése és felhalmozása során.
A töltőgaratok összegyűjtik a felszálló port, megakadályozzák az anyagszennyeződést és biztosítják az üzem és a környezet biztonságát – mindezt alacsony karbantartási és működtetési költségek mellett.
A siló/surrantó alján vagy a pneumatikus szállítórendszer végén található, behúzható töltőgarattól kezdve a porgyűjtő szűrőrendszeren át a töltőgarat pozicionálóig a Vortex Loading Solutions komplett és sokoldalú termékcsaládot kínál a különféle töltési folyamatokhoz.

 

 

 • Ömlesztett szárazanyag/szilárd anyag töltése: petrokemikáliák (porok), műanyag granulátumok, fapelletek, cement, gabonák, homok, kavics vagy szén
 • Töltés nyitott, félig zárt és zárt konténerekbe: kamionba, vasúti vagonba, tartályos járművekbe és hajókba, illetve felhalmozás
 • Zsákok, hordók és rugalmas konténerek töltése
 • Normál, koptató hatású, korrózív, gyúlékony és veszélyes környezetekben

 

Termék adatlap letöltése:
Vortex Loading Solutions

1. Négykábeles emelőrendszer

 • Nagyobb biztonság a 2- és 3-kábeles változatokhoz képest
 • 3 darabból álló, CNC-esztergált csigák 45 fokos élekkel
 • 4 kábel és egyedi csigák = 10 éves kábelgarancia

2. Tölcséranyag-konstrukció opciók

 • Számos anyagopció
 • Anyag kiválasztása az alkalmazás paraméterei alapján

3. Automatikus emelés funkció

 • A szintérzékelő szonda automatizálást és sebességet biztosít a töltéshez
 • Nem kell vizuálisan felügyelni a töltési folyamatot
 • Csökkenti a selejthez vezető túltöltés kockázatát

Középre szerelt motor

A meghajtó egység középen, a fő támasztóteknő szerelvény alá van beszerelve, hogy jobb védelmet nyújtson az elemek ellen, és szervizelés esetén könnyen hozzáférhető legyen. Prémium motorral/reduktorral ellátott hajtásegységgel, integrált fékrendszerrel, valamint dupla tömítésű görgős csapágyakkal ellátott kovácsolt görgőkkel rendelkezik. Ezek az egyszerű, sajtolt, perselyekkel ellátott görgőket váltják le. A Vortex 1 éves jótállást biztosít minden motor- és elektromos alkatrészre.

Szintérzékelő szonda

Nyitott rakodási alkalmazásokban a palást külső oldalára szerelt szonda lassan megdől, ahogy az anyaghalom magasabb lesz az edényzetben vagy a rakásban. „Automatikus emelés” funkciója jelet küld a töltőgarat motornak, hogy lassan húzza fel a garatot. Amikor a garat eléri az előre beállított magasságot, jelet küld az adagoló kapunak vagy hevederes szállítószalagnak, hogy zárja el az anyagáramlást. A funkciónak köszönhetően nem kell vizuálisan felügyelni a folyamatot és nincs túltöltés.

Nyitott és zárt töltőrendszerek

A Vortex töltőgaratok nyitott vagy zárt kamionok, tartályhajók, vasúti vagonok és kisebb anyagrakások esetén használhatók. A standard és nagy kapacitású garatok az alkalmazási paraméterek széles skáláját kiszolgálják.

Gyors és egyenletes anyagáram

Szárazanyagok nyitott és/vagy zárt edényzetekbe, úgy mint: kamionba, vasúti vagonba, tartályos járművekbe és hajókba történő töltéséhez.

Gyors és egyenletes anyagáram

Szárazanyagok nyitott és/vagy zárt edényzetekbe, úgy mint: kamionba, vasúti vagonba, tartályos járművekbe és hajókba történő töltéséhez.

Ingyenes konzultáció